Gradivo ovog udžbenika namenjeno je učenicima trećeg razreda, za obrazovne profile kuvar i poslastičar za ugostiteljsko turističke škole. Autori su obuhvatili celokupnu nastavnu materiju koja je planirana za ovaj stepen stručnosti prema datom planu i programu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za predmet Osnove usluživanja. Rukopis ovog udžbenika je zastupljen tako da obuhvata dostignuća naprednih evropskih zemalja na planu ugostiteljskih usluga. Materija ovog rukopisa je prilagođena stepenu stručnosti i mogućnostima samih učenika. Zahvaljujemo se recenzentima i profesorima koji predaju ovaj predmet u ugostiteljskim školama, što su nam svojim sugestijama pomogli oko pisanja ovog udžbenika.
Razred: Treći razred ugostiteljsko-turističke škole
Predmet: Osnove usluživaja
Broj strana: 165
Pismo: Ćirilica
Povez: Mek
Godina izdanja: 2016.
Isbn: 9788617194299